MANİSA / AKHİSAR - Hilaliye Şahin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Evliya Çelebi Ögrenci Değişim Programı Kapsamında, okulumuz öğrenci ve öğretmenleri proje çalışmalarına başlamak üzere Kayseri yolculuğuna başladılar.

May

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında okulumuzda uygulanan MANEP projeleri kapsamında Türkçe Seferberliği Projesinin Mart ayı faaliyeti olan ''Şiir Okuma'' etkinliği kapsamında öğrencilerimize Kudüs Şairi Nuri Pakdil'in şiirlerini okuturken Nisan ayı faaliyetimiz olan ''Türkçenin Öncüleri'' faaliyeti kapsamında öğrencilerimize Yunus Emre'nin öz Türkçe şiirlerini dinlettik.

Mrt

Ortaokula kabul sınavı başvurularımız başladı. Bu yıl hem "ÖRGÜN EĞİTİM İLE BİRLİKTE HAFIZLIK" hem de "YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL" programlarımıza öğrenci alımı yapılacaktır.

Mrt

MANEP kapsamında okulumuzda 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yürütülen Türkçe Seferberliği prosejisinin şubat ayı kazanımı olan tekerleme kazanımını öğrencilerle gerçekleştirdik. Kazanımın amacına uygun olan tekerlemeleri öğrencilerimizle doğru ve akıcı bir şekilde okuyarak öğrencilerimizin dil gelişimini desteklemeye özen gösterdik.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzda yürütülen MANEP projelerinden biri olan Türkçe Seferberliği Projesinin ocak ayı faaliyet kazanımı olan EBA Türkçe İyi Örnekler ve Örnek Uygulamalar kapsamında Türkçenin doğru ve etkin kullanımını destekleyen ''Türkçe Kelimelerin Telaffuzu'' konusunda öğrencilerimize Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz tarafından  bilgi verilmiş ve örnek uygulama yaptırılmıştır.

Ock

10. Sınıf öğrencilerimizin velilerine yönelik alan seçimi konusunda seminer düzenlenmiştir. Ailelere, alan seçimi sürecinde bulunan çocukları için neler yapabilecekleri, onlara nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda rehberlik yapılmıştır.  Öğrencilerimize ise seçebilecekleri alanlar hakkında bilgilendirme yapılarak kafalarındaki soru işaretleri kaldırılmıştır. Alan seçerken dikkat edilmesi gerekenler üzerinde durularak öğrencilerin doğru bir tercih yapmaları yönünde rehberlik yapılmıştır .11. Sınıfa geçtiklerinde  öğrencilerin hangi dersleri görecekleri, seçtikleri alanın üniversite sınavındaki ve meslek hayatındaki önemi hakkında bilgi verilmiştir. Böylece  alan seçimi sürecinde ailenin de rolü olduğu unutulmayarak hem velilerimiz hem öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir.

Ara

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında yürütülen MANEP projeleri kapsamında '' Türkçe Seferberliği'' projesinin Aralık ayı etkinlği olan ''Masal Derleme Tekniklerinin Kazandırlması'' etkinliği okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni tarafından gönüllü öğrencilere yönelik sunum gerçekleştiriilmiştir. Sunum içerisinde masal derleme teknikleri ve masal fişleme tekniği öğrencilerimeze öğretmenimiz tarafından öğretilmiş ve ayrıca ülkemizde yapılan masal derleme çalışmaları öğrencilerimize izletilmiştir.

Ara

Kas

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzda yürütülen Türkçe Seferberliği Projesi kapsamında Kasım ayında Hitabet ve Meslekî Uygulama dersi öğretmenlerimizle Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz 11. sınıf öğrencilerimize yönelik etkili hitabet konusunda Türkçeyi doğru kullanımının önemi üzerine bilgi vererek öğrencilere örnek uygulama yaptırmışlardır.

Ekm

MANEP PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YÜRÜTÜLEN TÜRKÇE SEFERBERLİĞİ PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZ TDE ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN YAZIMI KARIŞTIRILAN SÖZLCÜKLERDEN OLUŞAN PANO ÇALIŞMASI YAPILMIŞTIR.

Ekm

Tem

"Healthy Food Wealthy Mood" etwinning projemiz kapsamında öğrenci toplantımız Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Uğur GÖKTAŞ Koordinatörlüğünde Metaverse üzerinden uluslararası olarak gerçekleştirildi.